2025.1.7(火)「新春・お餅つき」を開催しました!
*Followed by English translation.

こんにちは、CHASHITSUスタッフです。
2025年、最初の営業日はお店の前でお餅をつくところからスタート!(当日の概要はこちら)
ご近所の幼稚園のお子さん達・外国人の方から、たまたま近隣に遊びに来られた方まで、
本当にたくさんの方にご参加いただきました。




なかなかの重労働!お子さんには小ぶりの杵でお願いしました。


(左)中には片手でお子さんを支えながら搗いてくださったお母さんも!/(右)初めてインスタライブも配信してみました。


おかげさまで美味しいお餅が搗きあがりました。
ご参加いただいた皆さま、本当にありがとうございました!
初日からたくさんの方の笑顔を見られましたし、今年もいい1年になりそうです。
本年もどうぞよろしくお願いします。
今月1月18日(土)は、いけばな体験を開催!

草月流師範による基本のいけばなと、ミニアチュールいけばなのデモンストレーションを予定。初心者さん歓迎ですので、お気軽にどうぞ!前回の実施レポートはこちら。
January 7th: “New Year Mochi-Pounding” Event Highlights!Hi, I’m Endo, an intern at CHASHITSU time.
On January 12, we hosted the “Ikebana Workshop for Beginners.”

Hello from the CHASHITSU staff!
We kicked off our first business day of 2025 with a lively mochi-pounding event right in front of the store. (Event details here.)
The turnout was amazing, with participants ranging from local kindergarteners and international visitors to people just passing by.




Mochi-pounding was quite the workout! To make it fun for everyone, we provided smaller mallets for the children.


(Left) Some parents even supported their children with one hand while pounding mochi!/(Right) We also live-streamed the event on Instagram for the first time, adding an exciting new dimension.


Thanks to everyone’s enthusiasm, we made delicious, freshly pounded mochi to share.
We are deeply grateful to everyone who joined us. Seeing so many happy faces on the first day of the year fills us with hope and excitement for 2025. We can’t wait to share more joyful moments with you this year. Thank you for your continued support!
Mark your calendars for Saturday, January 18th, when we’ll host an ikebana workshop!

This event features a basic ikebana session and a miniature ikebana demonstration by a master from the Sogetsu School. Beginners are more than welcome to join. Check out our previous event report here.